JB Crochet Design & Creations

zondag 27 september 2015

Gehaakte Korenmolen de Windotter

Daar is hij dan...Stralend in de zon en in het middelpunt van de belangstelling :)
De gehaakte versie van de Korenmolen de Windotter die gevestigd is in IJsselstein en nog steeds in gebruik is door de Familie Dolman.
3 Weken geleden liep ik een winkel binnen,op zoek naar mooi materiaal om de molen te haken om als cadeau te geven aan mijn vader.
Het werd Merino Soft van Scheepjes en vol goed moed, met een hoofd vol ideeen, werd het begin gemaakt van de molen. Foto's van de echte molen natuurlijk binnen handbereik om zo min mogelijk details te missen, want ja, als je iets na maakt moet dat natuurlijk ook zo veel mogelijk overeenkomsten hebben!
Waar ik totaal niet aan gedacht had, was hoe groot hij wel niet zou gaan worden op haaknaald 4 met Merino Soft :) Toen de kap klaar was en ik inmiddels met de romp bezig was ,werd dat pas duidelijk.
Maar dat mocht de pret en de ideeen niet drukken :)
Vol goede moed doorgaan en steeds meer kwamen er meer en meer ideeen naar boven.
En uit al die ideeen is dit eindresultaat gekomen:)

Nadat mijn vader zijn cadeau in ontvangst genomen had zijn we uiteraard ook even langs de molen gegaan om hem even te laten zien aan de molenaar en zijn vrouw en zijn ook nog even met beide molens op de foto gegaan :)
Omdat deze molen gemaakt is zonder naar de kosten te kijken, ga ik er nog een maken maar dan van katoen en op basis daarvan word dan zo snel mogelijk het patroon uitgeschreven :)

5 opmerkingen: